Pártok

Dobrev Klára történelmi költségvetési átcsoportosítást ígér

A politikus úgy fogalmazott: a "templom tehát az új stadion, ha jól látom".

2021.09.27 19:19MTI

A Demokratikus Koalíció (DK) miniszterelnök-jelöltje azt ígérte, hogy ha ő alakíthat kormányt, akkor jövő áprilisban Magyarország történetének egyik legnagyobb költségvetési átcsoportosítását hajtja végre.

Dobrev Klára hétfői, online sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy az emberekre fogja fordítani azokat az ezermilliárdokat, amiket a jelenlegi kabinet "vasba, betonba, acélba akar önteni". Saját elképzelései közül a családi pótlék megduplázását, a svájci indexálás visszaállítását, az euró bevezetését, valamint az orvosok és a pedagógusok béremelését emelte ki.

Az EP képviselő magyarázatként úgy idézte Orbán Viktor kormányfő szavait, hogy: "mi magyarok ezer éve templomépítő nemzet vagyunk, minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és a nagyságáért folyó küzdelemben". A politikus úgy fogalmazott: a "templom tehát az új stadion, ha jól látom", Orbán Viktor pedig továbbra sem érti, hogy mitől lesz gazdag és sikeres egy nemzet a 21. században. Azon túl, hogy stadionokat a sportkluboknak, templomokat pedig az egyházaknak kell építeniük, nem ez a lényege egy ország gazdagságának és versenyképességének - tette hozzá.

Az egészségügy nem lett jobb attól, hogy rengeteg lélegeztetőgépet vásároltak, ahogy a magyar foci sem lett jobb attól, hogy stadionokat építettek - jelentette ki. A politikus azt mondta, az ország sem lett versenyképesebb és az emberek sem lettek gazdagabbak, az "oligarchákat gazdagító különböző luxusberuházásokból".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.