Kultúra

Megszületett az első magyarországi, 24 órás építészeti interjúmaraton rekord

A beszélgetéssorozat szeptember 17-én 10 órakor indult.

2021.09.18 23:14MTI

Megszületett a leghosszabb, szakmai tematikájú, kötött időtartamú személyes interjúsorozat hazai rekordja - áll a Magyar Művészeti Akadémia Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet (MMA MMKI) MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében.

Mint írják, a Pesti Vigadó könyvtárában megrendezett eseményen 24 óra alatt 24 vendéggel beszélgetett Wesselényi-Garay Andor, az MMA Művészetelméleti és Módszertani Kutatóintézet tudományos főmunkatársa.

Sebestyén István, a Magyar Rekordok regisztrátora, az egyesület elnöke szeptember 18-án 10 óra után pár perccel gratulált Wesselényi-Garay Andor építészettörténész rekordernek.

A beszélgetéssorozat szeptember 17-én 10 órakor indult azzal a céllal, hogy 24 vendéggel egyetlen nap erejéig megmerevedő "pillanatfelvétel" készüljön arról, miképp gondolkoznak kutatók, bölcsészek, építészettörténészek és eszmetörténészek az építészetről mint kulturális evidenciáról, mint a hétköznapjainkat berendező díszletről - írják a közleményben.

Az interjúsorozat a vendégek életútját és érdeklődési körét mutatta be, továbbá olyan kérdéseket jártak körül, mint az építészet taníthatósága, az oktatás és az építészeti minőség kapcsolata, az építészet képviselhetősége, az elit nélküli új rétegzettség és a fentiek következtében jelentkező mellék- és vadhajtások. A maratont Balázs Mihály indította és Turi Attila zárta.

Az eseményt kisebb-nagyobb megszakításokkal a 24 óra alatt több mint 2000 ember követte élőben az MMA MMKI Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.