Koronavírus-járvány

Több mint 170 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra

A Pfizer több mint 8 hónapja szállítja heti rendszerességgel a koronavírus elleni védekezést támogató vakcináját Magyarországra.

2021.09.17 10:47MTI

A héten újabb több mint 170 ezer adag Pfizer/BioNTech-vakcina érkezett Magyarországra - tájékoztatta a Pfizer Gyógyszerkereskedelmi Kft. pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a legutóbbi már a 39. magyarországi szállítmány a két vállalat által fejlesztett Comirnaty nevű oltóanyagból, ezzel az országba szállított vakcina mennyisége meghaladja a 8,7 millió adagot.

Magyarországra a Pfizer több mint 8 hónapja szállítja heti rendszerességgel a koronavírus elleni védekezést támogató vakcináját. Az első negyedévben több mint 1,5 millió adag, a másodikban több mint 4,6 millió adag, a harmadik negyedévben pedig 3,2 millió adag vakcinát szállított az országba - írták.

A Pfizer és a BioNTech a jelenlegi előrejelzések szerint 2021 végéig akár 3 milliárd adag oltóanyagot gyárt és szállít világszerte. Mostanáig több mint 1,2 milliárd adag oltóanyagot állítottak elő és juttattak el a világ több mint száz országába vagy területére - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.