Pártok

Fizetéscsökkentést kérnének azokra a képviselőkre, akik nem tesznek semmit

A Párbeszéd azt javasolja, hogy három hónapon keresztül húsz százalékkal csökkentsék azoknak a parlamenti képviselőknek a tiszteletdíját, akik a megválasztásuk után másfél évig semmit nem tesznek a körzetükért.

2021.09.13 15:14MTI

Dorosz Dávid, az ellenzéki párt elnökségi tagja hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta, kezdeményezésüket a fideszes Tuzson Bence "ihlette", aki a Pest megyei 5. számú választókerületből került be az Országgyűlésbe, ahol azonban "nulla munkát végez a körzetével kapcsolatban". Nulla felszólalás, nulla költségvetési módosító javaslat, nulla írásbeli kérdés, nulla törvényjavaslat - fogalmazott.

Az ellenzéki előválasztáson szintén a Pest megyei 5. számú választókerületben induló Dorosz Dávid kijelentette, nem Tuzson Bence az egyetlen ilyen politikus, tele van az ország olyan fideszes képviselőkkel, akik a körzetükben élők helyett valójában "Orbán Viktort és a fideszes haveri bizniszeket szolgálják ki".

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője azt mondta, Dorosz Dávid már volt országgyűlési képviselő és akkor kemény törvényjavaslatokat, szócsatákat vállalt be. Erről szól a képviselőség, a szavazók nem azért küldenek valakit a parlamentbe, hogy oda "melegedni járjon, hogy oda üldögélni járjon", mint "Tuzson nullás Bence", hanem azért, hogy olyan keményen dolgozzon, mint Dorosz Dávid - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.