Botrány

Idén is bevethették a Pegasust Magyarországon - videó

Újra használhatták az izraeli kémszoftvert.

2021.09.08 20:19ma.hu

Idén újra használták Magyarországon a Pegasus nevű izraeli kémszoftvert - állítja a direkt36.hu. Tavasszal Páva Zoltán egykori szocialista politikus, a kormánykritikus ezalenyeg.hu kiadójának telefonján találtak erre utaló bizonyítékot. Korábban a Direkt36 egy nemzetközi oknyomozás keretében hozta nyilvánosságra: magyar újságírókat, ellenzéki politikusokat, üzletembereket figyelhettek meg a csak kormányok által beszerezhető, terroristák ellen kifejlesztett izraeli kémszoftverrel még 2019-ben. A kormány nem tagadta, de nem is ismerte el a program használatát

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.