Koronavírus-járvány

Koronavírusos az egyik afgán menekült, mindenki karanténba került a vámosszabadi befogadótáborban

Szeptember 1-jén mintegy százötven embert szállítottak a vámosszabadi befogadóállomásra.

2021.09.08 12:25ma.hu

Várhatóan szeptember 12-ig senki nem hagyhatja el a vámosszabadi befogadóállomást, az Afganisztánból kimenekítettek egyikének ugyanis pozitív lett a Covid-tesztje. Mindenki újra karanténba került a Győr melletti menekülttáborban, értesült a Telex.

Szeptember 1-jén mintegy százötven embert szállítottak a vámosszabadi befogadóállomásra, ők azok az Afganisztánból kimenekített afgán állampolgárok, akik korábban Magyarországgal együttműködtek, így okkal számolhattak megtorlással, ha a hazájukban maradnak.

Az afgán menekültek az érkezésük előtt már tíznapos hatósági karanténban voltak Tompán és Röszkén, Vámosszabadiba - a helyi polgármester értesülései szerint is - negatív teszttel érkeztek. A lap értesülései szerint most egyvalakié pozitív lett. A Vámosszabadiba szállított menekülők között több olyan van, akiért családtagjaik eljöttek, a lap szerint voltak, akiket már aznap elvittek volna Ausztriába.

A várt családegyesítésekre jelen állás szerint szeptember 12-ig várni kell, a karantén ugyanis minden bentlakóra vonatkozik. Nem indultak el azok a buszjáratok sem, amelyek naponta akár többször is Győrbe szállítják vásárolni a tábor lakóit. A rendőri jelenlét a tábor környékére szűkült, a lap szerint incidens, a nyilvánvalóan feszült helyzet ellenére sem történt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.