A válaszókhoz is szólt az F1 bajnoka

A magyar kormánynak üzent Lewis Hamilton: elfogadhatatlan és gyáva a melegellenes törvény

Hamiltonról köztudott, hogy kiáll a kisebbségek jogáért, többek között ő a Black Lives Matter élharcosa, és az LMBTQ kampányában is fontos szerepet vállal.

2021.07.29 15:32ma.hu

A mogyoródi futamra érkezett hétszeres Formula-1-es világbajnok, Lewis Hamilton is megszólalt a melegellenes szabályozással kiegészített magyar pedofiltörvény ügyében, és üzent a magyar kormánynak - szúrta ki a Telex. A választókat pedig felszólította, hogy népszavazáson álljanak ki az LMBTQ-emberekért.

"Mindenkinek, aki ebben a gyönyörű országban, egészen pontosan Magyarországon él. A hétvégi nagydíj felé közeledve szeretném a támogatásomat kifejezni azok felé, akiket a magyar kormány LMBTQ-ellenes törvénye érint. A törvény elfogadhatatlan, gyáva és félrevezető. Mindenki megérdemli a szabadságot, hogy önmaga legyen, tekintet nélkül arra, kit szeret, vagy hogyan határozza meg önmagát" - írta az Instagram-oldalán a pilóta.

Hamiltonról köztudott, hogy kiáll a kisebbségek jogáért, többek között ő a Black Lives Matter élharcosa, és az LMBTQ kampányában is fontos szerepet vállal.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.