"Akinek a cége olcsóbban kapta az áramot..."

Fidesz: senki nem veszi komolyan Gyurcsány Ferenc korrupcióellenes fogadkozásait

Senki nem veszi komolyan Gyurcsány Ferenc kormányfő korrupcióellenes fogadkozásait - tudatta a Fidesz helyettes szóvivője a pártja véleményét azt követően, hogy a kormányfő csütörtökön közölte: rövidesen létrejöhet a Közérdekvédelmi Hivatal.

2009.02.05 17:45MTI

"Senki sem veszi komolyan egy olyan politikus korrupcióellenes fogadkozásait, akinek a cége valamiért olcsóbban kapta az áramot, mint a többiek, és akinek meggazdagodásában állami forintok is komoly szerepet játszottak" - fogalmazott Cser-Palkovics András az MTI-nek csütörtökön küldött közleményében.

Gyurcsány Ferenc az Országos Érdekegyeztető Tanács (OÉT) tagjaival tartott megbeszélése után közölte azt, hogy a következő hónapokban létrejöhet a Közérdekvédelmi Hivatal. A kormányfő kérdésre válaszolva elmondta: a kormány első körben már megtárgyalta és támogatta az igazságügyi miniszter előterjesztését a közérdekvédelem új rendszerének kiépítéséről. Gyurcsány Ferenc szavai szerint a következő hetekben elkészül a részletes javaslat, a hivatal felállítása és az ezzel párhuzamos lépések pedig a következő hónapokban várhatók.

Gyurcsány Ferenc elmondta: a tervezett változtatások célja, hogy a "csalárd összejátszás", a korrupció, a hivatali visszaélés ne maradjon feltáratlanul és büntetlenül. Új típusú intézményekre, sokkal szigorúbb elemző, feltáró munkára van szükség a jelenlegi gyakorlat visszaszorításához - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.