Hulladékgazdálkodás

Az FKF négy hulladékudvarában vezeti be a vasárnapi nyitva tartást

A hazai hulladékgazdálkodásban is megkezdődött a felkészülés a körkörös gazdasági modellre való átállásra.

2021.05.06 23:30MTI

Az FKF négy hulladékudvarában - a XV., a XVI., a XVIII. és a XXII. kerületben - vezeti be a vasárnapi nyitva tartást.

Az FKF Nonprofit Zrt. csütörtökön azt közölte az MTI-vel, hogy a hazai hulladékgazdálkodásban is megkezdődött a felkészülés - összhangban az Európai Unió vonatkozó előírásaival - a körkörös gazdasági modellre való átállásra.

A március 1-jén hatályba lépett új hulladékgazdálkodásról szóló törvény előírásai alapján kiemelt jelentőségű az újrahasznosítható hulladékok visszaforgatása a gazdaságba. Ennek nélkülözhetetlen eszköze a szelektív hulladékgyűjtés és emellett felértékelődik a lakossági hulladékudvarok szerepe is - olvasható a közleményben.

Kitértek arra is, hogy a vállalat újra megnyitotta két "Szemléletformáló és Újrahasználati Központját".

Az itt működő újrahasználati "boltokban" a budapestiek azokat a már nem használt, számukra felesleges nem elektromos tárgyaikat, bútoraikat adhatják le, amelyeket nem szívesen dobnának ki, hiszen mások számára ezek még értékesek, használhatók lehetnek. A központok a XV. és a XVIII. kerületben találhatók - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.