Tudomány

Áttörést árt el a rákgyógyításban egy 17 éves magyar fiú - videó

Felfedezésével elméletileg leállítható az áttétek képződése a daganatos betegeknél.

2021.04.27 05:37ma.hu

Áttörést hozhat a rákkutatásban egy magyar gimnazista: elméletileg leállítható az áttétek képződése a daganatos megbetegedéseknél egy pannonhalmi gimnazista felfedezése szerint. A 17 éves Seitz Erik a Semmelweis Egyetem kutatócsoportjának legfiatalabb tagja.

A gimnazista akár napi öt órát is eltölt azzal, hogy a daganatos megbetegedéseket és annak gyógymódjait kutassa.

Erik tavaly januárban került kapcsolatba a rákkutatással, és a munkához minden energiára szüksége van, de ha teheti, időt szakít a sportolásra, zenére is.

Egy új fehérjét találtam, ami egy lehetséges gyógyszercélpont. Fontos megjegyezni, hogy ez csak számítógép-alapú adat, úgyhogy még gyakorlatban is alátámasztásra szorul – magyarázta Erik, aki gyerekkora óta arra készül, hogy orvosi pályára lép.

Azt egy biotechnológiai cég vizsgálja majd meg, hogy a pannonhalmi gimnazista felfedezése működhet-e a gyakorlatban is, ám ez akár évekig is elhúzódhat.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.