Bűnügy

Életfogytiglant kapott a volt élettársát és gyermekét kivégző várpalotai gyilkos

Tettét rablógyilkosságnak próbálta beállítani.

2021.04.16 17:23MTI

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte, és tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától első fokú ítéletében a Veszprémi Törvényszék a várpalotai kettős gyilkosság elkövetőjét - közölték a törvényszék honlapján pénteken.

Azt írták: a 42 éves férfinél a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét kizárta, továbbá több mint hárommillió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezte a vádlottat.

A férfi 2018 szeptemberében a Várpalota melletti Baglyas-szőlőhegyen előbb megfojtotta korábbi élettársát, majd késsel megölte annak gyermekét is. Ezután tettét megpróbálta rablógyilkosságnak beállítani, de a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság korábbi tájékoztatása szerint a rendőrök a férfit a bejelentést követő négy órán belül elfogták, őrizetbe vették, a bíróság pedig elrendelte letartóztatását.

A Veszprémi Törvényszék elsőfokú ítéletét az ügyész tudomásul vette, míg a vádlott és védője elsősorban felmentésért, másodsorban enyhítésért fellebbezést jelentett be, így az ügy másodfokon a Győri Ítélőtáblán folytatódik. A bíróság a másodfokú eljárás befejezéséig - vádlotti és védői fellebbezés mellett - fenntartotta a vádlott letartóztatását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.