Koronavírus-járvány

Csütörtökön minden kiderül az AstraZenecáról

Jelenleg még hivatalos, európai gyógyszerügyökségi vélemény nem fogalmazódott meg, ezt várjuk.

2021.04.07 14:40ma.hu

Müller Cecília az AstraZeneca vakcináról beszélve felidézte, hogy kételyek merültek fel vele kapcsolatban, sok országban életkorhoz kötik, több helyen átmenetileg felfüggesztették az alkalmazását, és „hallottunk egy európai gyógyszerügynökségtől megszólaló tisztségviselőt, aki azt állította, hogy a vakcina és a vérrögképződés között összefüggést talált, ugyanakkor jelenleg még hivatalos, európai gyógyszerügyökségi vélemény nem fogalmazódott meg”.

Müller szerint azzal számolnak, hogy legkésőbb csütörtök reggel lesz hivatalos vélemény vele kapcsolatban.

„Természetesen amennyiben ez nagy valószínűséggel még a mai napon, de legkésőbb holnap reggel megfogalmazódik, ezt a magyar hatóságok is figyelembe fogják venni, és ennek mentén fogunk állást foglalni abban, hogy a továbbiakban miként fogunk oltakozni az AstraZeneca vakcinával, és hogyan járunk el” – mondta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.