Bűncselekmény

'Taposd ki a belét' - biztatta diáktársát bántó hétéves kisfiát a férfi

Ahelyett, hogy a jóra nevelte volna gyermekét, bűncselekményt követett el a sérelmére azzal, hogy az iskolatársa bántalmazására biztatta őt.

2021.04.01 11:34ma.hu

A Füzesabonyi Járási Ügyészség kiskorú veszélyeztetése miatt emelt vádat a azzal a 45 éves apával szemben, aki ahelyett, hogy a jóra nevelte volna hétéves kisfiát, bűncselekményt követett el a sérelmére azzal, hogy az iskolatársa bántalmazására biztatta őt.

A férfi tavaly szeptember 17-én délután az egyik füzesabonyi iskola előtt az autójában ülve várta alsó tagozatos gyermekét, amikor arra lett figyelmes, hogy a fia az utcán összeszólalkozott egy másik diákkal, akinek a táskáját bedobta az árokba, a földre lökte a kerékpárját, majd ököllel ütni kezdte a mellkasát.

A férfi ezt látva - ahelyett, hogy véget vetett volna a tettlegességnek - "taposd ki a belét, adjál neki, torokra menj!" kiáltásokkal arra biztatta gyermekét, hogy folytassa diáktársa bántalmazását. A gyerek ezen felbuzdulva még többször megütötte a másik kisfiút, mielőtt beszállt az autóba, és apjával együtt elhagyta a helyszínt.

Az ügyészség két év börtönt és két év közügyektől eltiltást kért a büntetett előéletű szülőre arra az esetre, ha váddal egyezően beismeri a bűnösségét. A vádhatóság indítványozta azt is, hogy a bíróság két évre tiltsa el minden olyan foglalkozás gyakorlásától vagy egyéb tevékenységtől a férfit, melynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött gyerekkel foglalkozhatna.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.