Bűncselekmény

A rendőrség befejezte a nyomozást Szilágyi István ügyében: különös kegyetlenséggel ölték meg

A BRFK átadja a színész megölése miatt folytatott nyomozás aktáit az ügyészségnek.

2021.04.01 07:42ma.hu

Bár a police.hu közleményében Szilágyi István nevét nem írták le, a körülményekből beazonosítható, hogy a tavaly május 3-án megölt színész ügyéről van szó. A rendőrség különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt folytatta le az eljárást Sz. Péter ellen, aki a megalapozott gyanú szerint XVII. kerületi otthonukban ölte meg 83 éves édesapját.

Az elvégzett elmeorvos szakértői vélemény szerint Sz. Péter a bűncselekmény elkövetésekor beszámítható állapotban volt.

A nyomozók rekonstruálták a tragédia napján, illetve az azt megelőző éjszakán történteket is. A nyomozás alapján Sz. Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, reggel pedig egy kalapáccsal támadta meg apját. A gyanúsított édesanyja próbált segíteni férjének, de fiát nem tudta megállítani. Ezután egy közeli üzletbe sietett, és onnan kért segítséget.

A hatóság honlapján részletesen felidézték a reggelt, hogy Sz. Péter kalapáccsal többször fejbe verte, fojtogatta a színészt, valamint mellkasát is megtaposta. Az idős férfi végül többszörös koponyatörés és sorozat-bordatörés következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe. Elfogása után az áldozat fiát zavart állapota miatt először kórházba vitték, majd gyanúsított kihallgatását követően őrizetbe vették.

Az elmeorvosi szakértői vélemény szerint a gyanúsított beszámítható állapotban volt, és rekonstruálták a gyilkosságot megelőző estét is. Ezek alapján Sz. Péter az emberölés előtti éjszaka nyugtalan volt, és szülei közé feküdt le aludni, reggel pedig egy kalapáccsal támadta meg apját. A gyanúsított édesanyja próbált segíteni férjének, de fiát nem tudta megállítani. Ezután egy közeli üzletbe sietett, és onnan kért segítséget.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.