Beruházás

Megújul a Rákos-patak környezete a zuglói Bartl János utcánál

A zuglóiak régóta várják a beruházást.

2021.04.01 05:42MTI

Megújul a Rákos-patak környezete Budapest XIV. kerületében, a Bartl János utcánál, mintegy ezer méteren - jelentette be Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője szerdán a helyszínen, sajtóbejáráson.

Közölte, hogy a beruházás három ütemben zajlik majd. Először a Bartl János utca és az Egressy út, majd az Egressy út és a Mogyoródi út, végül a Bartl János utca és a Szugló utca közötti szakaszt fejlesztik. A projekt, amelyet a főváros is támogat, 1 milliárd forintba kerül - tette hozzá.

Tóth Csaba úgy vélekedett, hogy a zuglóiak régóta várják a beruházást.

Karácsony Gergely főpolgármester azt mondta, hogy az ember mindig keresi a vízpart közelségét, ez egy fontos kapcsolat. Ennek jegyében revitalizálják a pesti rakpartot, de a talán lebecsült városi patakok hasonlóan lényegesek - hangoztatta.

Felidézte: még 2014-ben vállalták, hogy rekreációs övezetet alakítanak ki a Rákos-pataknál. Örömét fejezte ki, amiért folytatódik a kerület zöldítése.

Horváth Csaba zuglói polgármester azt mondta, hogy a teljes beruházásnak nagyjából őszre kell elkészülnie, ekkortól vehetik birtokba a megújult területet a lakosok - és nem csupán a környéken élők.

Padokat, napozóteraszokat, napelemmel vezérelt kandelábereket helyeznek ki, játszóteret építenek. Első lépésként száz fát és csaknem tízezer cserjét ültetnek - sorolta Horváth Csaba.

Az eseményen a három politikus átvágott egy nemzeti színű szalagot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.