Műhiba? Hívjon és megoldjuk!

Ajánlom magamat: reklámozhatnak az ügyvédek

E hónapban már hirdethetnek az ügyvédek a Magyar Ügyvédi Kamara megújult etikai szabályzata szerint - ismerteti a keddi Világgazdaság.

2009.02.03 07:11Világgazdaság

A gazdasági napilap ismerteti, hogy az élet túlhaladta a reklámot tiltó rendelkezéseket, amelyeket eddig is meg-megszegtek. Azonban az új előírások sem engednek tág teret a hirdetéseknek. 

A lehetőségtől elsősorban az ügyfelek jobb tájékoztatása remélhető, mintsem verseny. A Gazdasági Versenyhivatal az első gyakorlati tapasztalatok birtokában dönt majd arról, versenyjogi szempontból valóban elégségesek-e a változtatások - írja a Világgazdaság. 

A módosítás értelmében az ügyvéd jogosult lesz az általa nyújtott szolgáltatásokról a nyilvánosságot tájékoztatni, feltéve, hogy az pontos, nem félrevezető és nem sérti az etikai szabályzatban megfogalmazott alapelveket és alapértékeket. 

Az ügyvéd nem tehet a minőségre, az eredményességre, illetve a díjazásra vonatkozó összehasonlítást más ügyvédekkel, valamint nem utalhat eredményességi mutatójára - olvasható a napilapban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.