Koronavírus-járvány

Operatív törzs: 221 ember ellen intézkedtek a maszkviselés elmulasztása miatt

A kijárási tilalomra vonatkozó szabály megszegése miatt csütörtökön 436 emberrel szemben léptek fel a rendőrök.

2021.03.05 12:31MTI

A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt csütörtökön 221 esetben intézkedtek a rendőrök - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Gál Kristóf alezredes kiemelte: közülük 161-en közterületen, 49-en egyéb, a rendeletben szereplő zárt helyen, 11-en pedig tömegközlekedési eszközökön nem viseltek maszkot.

A kijárási tilalomra vonatkozó szabály megszegése miatt csütörtökön 436 emberrel szemben léptek fel a rendőrök - tette hozzá.

Csütörtökön a Magyarország területén átutazás szabályainak megsértése miatt 46 emberrel szemben kellett intézkedniük a rendőröknek.

Gál Kristóf elmondta azt is, hogy csütörtökön 7616 hatósági házi karantént rendeltek el. Jelenleg 45 164-en vannak hatósági házi karanténban, közülük 4073-an regisztráltak az online ellenőrzésre fejlesztett mobilalkalmazásra. A rendőrök 16 415 helyszíni ellenőrzést tartottak a hatósági házi karanténban levőknél csütörtökön.

Az ORFK szóvivője emlékeztetett arra: Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön bejelentette, a járvány harmadik hullámának letörésére a kormány a védelmi intézkedések szigorítását rendeli el, ez érinti többi között a maszkhasználatot, az üzletek és szolgáltatások nyitva tartását, továbbá a határforgalom ellenőrzését. Hozzátette: a részletszabályokról hamarosan megjelenik a kormányrendelet, kérik a lakosság türelmét és együttműködését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.