Bűncselekmény

Vádat emeltek a Szabadság téri Horthy-szobrot megrongáló nő ellen

Csaknem 80 000 forint kárt okozott.

2021.03.04 11:12MTI

Rongálás miatt emelt vádat a Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség azzal a nővel szemben, aki vörös festékkel öntötte le a Szabadság téren Horthy Miklós mellszobrát.

A Fővárosi Főügyészség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta, hogy a 45 éves nő 2020. július 3-án megjelent az V. kerületi Szabadság téren lévő, a Református Egyházközösséghez tartozó Hazatérés Templomnál, majd minden előzmény nélkül odament a gyülekezet által felállított, védőráccsal elkerített mellszoborhoz és vörös színű zománcfestékkel leöntötte. A nő ellen elfogatóparancsot adtak ki, de ő önként bement a rendőrségre.

A vádlott a szoborban, a védőrácsban és a kültéri burkolatban csaknem 80 000 forint kárt okozott, amely nem térült meg.

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a nővel szemben rongálás vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A kerületi ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével - büntetővégzésben - pénzbüntetést szabjon ki - áll a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.