Koronavírus-járvány

Semmi baja nem volt annak a 17 éves fiatalnak, aki koronavírusban halt meg Angliában

A tudósok szerint Covid a gyermekeket viszonylag kis mértékben veszélyezteti, de néhányuknál, akik elkapták a vírust, előfordult, hogy gyógyulásuk után tartós tünetek jelentkeztek.

2021.03.04 04:39ma.hu



Egy 17 éves kamasz, akinek nem volt sem alapbetegsége, sem egészségügyi problémája, nem sokkal azután, hogy kiderült róla, koronavírussal fertőzött, elhunyt.

Az elmúlt 24 órában a szigetország területén újabb 279 ember veszítette életét a covid miatt.

Viszont az elhunyt személyek közül 11-nek, köztük a 17 éves tinédzsernek, nem  volt semmiféle egészségügyi problémája, betegsége. Anglia kórházaiban így összesen már 83,529 személy halt bele a koronavírusba. Wales területén ezzel szemben az elmúlt egy nap során mindössze egy a járvánnyal összefüggésbe hozható haláleset volt.

A tudósok szerint Covid a gyermekeket viszonylag kis mértékben veszélyezteti, de néhányuknál, akik elkapták a vírust, előfordult, hogy gyógyulásuk után tartós tünetek jelentkeztek. Körülbelül 300 gyermek vesz részt jelenleg egy vakcinakísérletekben, amelynek célja, hogy teszteljék az oltás hatékonyságát a fiatalok körében. A 6 és 17 év közötti résztvevők februárban kapták meg az első adag Oxford / AstraZeneca oltást.

Az oxfordi oltást már engedélyezték felnőttek számára az Egyesült Királyságban, a Pfizer / BioNTech és a Moderna oltásokkal együtt. Az általános iskolás korú gyermekeknek és egész családjaiknak ezzel párhuzamosan ettől a hónaptól heti két Covid gyorstesztet is felajánl a kormány, mivel Anglia-szerte március 8-tól újra megnyitnak az iskolák.

A heti két tesztre jogosult lesz minden olyan felnőtt is, akik munkájukból fakadólag rendszeresen találkoznak iskolásokkal (pl buszvezetők). Matt Hancock egészségügyi miniszter azt nyilatkozta, hogy a rendszeres tesztek segítenek abban, hogy az iskolák „biztonságosak maradjanak”, miközben a diákok, a tanárok és a személyzet idén először tér vissza az osztálytermekbe.

„Tudjuk, hogy a Covid-19-ben szenvedő minden harmadik embernek nincsenek tünetei, ezért a célzott, rendszeres tesztelés azt jelenti, hogy több pozitív esetet tarthatunk távol az iskoláktól és főiskoláktól. A tünetmentes emberek rendszeres tesztelése kritikus szerepet játszik majd, mivel a korlátozások fokozatos feloldásának feltétele az átviteli sebesség csökkentése. Ha mindenki teszi a dolgát és rendszeresen teszteli magát, a létfontosságú közszolgáltatások, munkahelyek és oktatási intézmények nyitva maradhatnak és működhetnek, és közelebb kerülhetünk ahhoz, hogy az élet visszatérhessen a normális kerékvágásba” – nyilatkozta Mr. Hancock.      

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.