Koronavírus-járvány

Kiakadtak Szentendrén: hömpölyög a tömeg a városban, sokan maszkot sem viselnek

Hétvégén a tavasziasan szép idő hatására sokan választották Szentendrét kikapcsolódásul, a koronavírus-járvány miatti fegyelem azonban lankadt.

2021.03.03 09:18ma.hu

Kiborultak a szentendreiek: óriási a tömeg a városban, sok kiránduló maszk nélkül sétálgat a Duna parton - adta hírül a budapestkornyeke.hu.

A portál arról ír, hogy Szentendre belvárosában a hétvégén tömegek időznek, de a járványügyi védelmi szabályokat sokan figyelmen kívül hagyják, pedig a város közterein kötelező például a maszk viselése.

Az önkormányzat hangsúlyozza, hogy mindenkit szívesen látnak, de a hétvégenkénti óriási tömeg jelentősen növeli a megfertőződés kockázatát. Az önkormányzat szerint "az új vírusmutációk nagyon gyors terjedése miatt, a védekezés szempontjából a szakemberek ismét azt hangsúlyozzák, hogy amennyire lehet, csökkentsük a társas kapcsolatokat. A sűrűn egymás mellett sétálók tömege szabadtéren is nagy megfertőződési kockázatot jelent".

Éppen ezért kéri azt a város vezetése, hogy amennyiben megoldható, halasszák későbbre kirándulásokat, amikor már a járványgörbe megnyugodott. De ha mégis ellátogatnak a városba, akkor mindenki viseljen maszkot a köztereken, és tartsák be a védelmi távolságot.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.