Illegális bevándorlás

Bakondi: eddig 16 300 határsértőt fogtak el

181 ember ellen indítottak a magyar hatóságok embercsempészés miatt eljárást az év első két hónapjában.

2021.03.03 08:54MTI

Eddig, az első két hónapban 16 300 határsértőt fogtak el a magyar hatóságok - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerda reggel az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György közölte, a magyar rendőri erők mindent megtesznek, hogy az ország "mélységében" vagy határkerítésnél megállítsák az illegális migrációt.

Sőt - tette hozzá - magyar rendőri kontingensek a Balkánon is részt vesznek határőrizeti feladatokban.

Kitért arra is, a magyar rendőrök sok elismerést kapnak szerb, illetve észak-macedón kollégáiktól, s a helyi politikusok is gyakran kifejezik nagyrabecsülésüket a munkájuk kapcsán.

Bakondi György a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta azt is, 181 ember ellen indítottak a magyar hatóságok embercsempészés miatt eljárást az év első két hónapjában.

Hozzátette, ezek a számok magasak az előző év azonos időszakával összehasonlítva.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.