Koronavírus-járvány

Egy dél-alföldi faluban már szinte mindenkit beoltottak

Általánosnak mondható a felszabadultság az egész településen.

2021.03.01 07:12ma.hu

A Békés megyei Magyardombegyházon mostanra szinte minden regisztrált páciens megkapta a koronavírus elleni védőoltást, írja a Blikk.

A lap helyszíni riportjában arról számol be, a falu határában maszk nélküli fiatalokkal találkoztak, de általánosnak mondható a felszabadultság az egész településen.

Dinyés Ildikó polgármester arról beszélt, "életvitelszerűen 120-an élünk itt, átlagosan 50-55 év közöttiek. Senki sem fertőződött meg, nagyon fegyelmezett a lakosság, hiszen tudjuk, ha egy ember elkapja, a betegség végigmegy az egész falun. Március végére a második adagot is megkapják a regisztráltak, viccelődtem is, hogy zárt körű bulit csapunk utána."

Szilasi Anikó helyi lakos elmondta, fellélegzett az egész falu. A 42 éves nő múlt héten kapta meg az oltást, óvóként dolgozik, így eddig is nagyon tartott a fertőzéstől.

Ugyan 12 éves lánya kora miatt még nem kaphatott oltást, a cikkből kiderült, hogy a falu legfiatalabb beoltottja 19 éves.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.