Koronavírus-járvány

Orvosigazgató: az oltásra jogosultak döntő többsége megjelenik a Szent Margit Kórházban

A kórházban a lakosok mellett az egészségügyi dolgozókat is oltják, ugyanakkor külső helyszíneken, mint például szakrendelőkben vagy szociális intézményekben is oltanak.

2021.02.25 14:24MTI
MTI/Koszticsák Szilárd

Az oltásra jogosultak döntő többsége megjelenik a Szent Margit Kórházban lévő oltóponton - mondta az intézmény orvosigazgatója csütörtökön a közmédiának.

Virág József az oltás menetéről azt közölte, az előzetes regisztráció alapján a fővárosi és a Pest Megyei Kormányhivatal a háziorvosokon keresztül "delegálja" az embereket a Szent Margit Kórházba.

Hozzátette, a háziorvosok végzik el az előzetes vizsgálatokat és a szűrést, illetve ők tájékoztatják a pácienseket például az oltóanyagról. Végül pedig szintén a háziorvosok irányítják az embereket a megfelelő oltópontra - mondta.

Ha valakit a háziorvos "kiszűr", például valamilyen társbetegség miatt, akkor delegálhatnak helyette más valakit - mondta.

Kitért arra is, hogy a kórházban a lakosok mellett az egészségügyi dolgozókat is oltják, ugyanakkor külső helyszíneken, mint például szakrendelőkben vagy szociális intézményekben is oltanak.

Virág József hangsúlyozta, a "főszabály" alapján vakcina nem mehet kárba, így minden oltóanyagot felhasználnak.

A közmédiának a helyszínen megszólalt egy, az oltáson frissen átesett csobánkai nő, aki arról számolt be, hogy a kormányzati oldalon való regisztráció után a Pfizer-vakcinát kapta meg. Arra a kérdésre, miért döntött úgy, hogy regisztrál, azt válaszolta: "szeretnék életben maradni".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.