Koronavírus-járvány

Újabb szállítmány érkezett a COVID-19 elleni Comirnaty vakcinából Magyarországra

Az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező COVID-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban.

2021.02.23 14:59ma.hu

Kedden újabb több mint 100 ezer adag Pfizer-BioNTech COVID-19 elleni vakcina érkezett Magyarországra.  Ez már a tizedik magyarországi szállítmány a Pfizer és a BioNTech által fejlesztett, COMIRNATY nevű oltóanyagból, ezzel a vállalat által Magyarországra szállított vakcinaadagok mennyisége meghaladta a hétszázötven ezret - tájékoztatta a ma.hu-t a gyártó.

A Pfizer és a BioNTech által fejlesztett COMIRNATY az első feltételes forgalomba hozatali engedéllyel rendelkező COVID-19 elleni oltóanyag volt az Európai Unióban, amelyet a 16 éves vagy annál idősebb populáció aktív immunizálására, a SARS-CoV-2 vírus okozta COVID-19 fertőzés megelőzésére használhatnak az országok.

Az első szállítmány 2020. december 26-án érkezett az országba, és ezt követően minden héten újabb vakcina adagok érkeztek, hogy segítsék a koronavírus elleni küzdelmet. A február 23-i szállítással érkezett újabb adagokkal együtt a Magyarországra szállított vakcina adagok mennyisége meghaladta a hétszázötven ezret, ez több mint 370 ezer ember beoltására elegendő.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.