Bűncselekmény

Jogerősen 4,5 év börtönbüntetésre ítélték a két rendőr halálát okozó ittas sofőrt

A balesetet okozó férfi segítségnyújtás nélkül továbbhaladt.

2021.02.18 15:47MTI

Jogerősen 4,5 év börtönbüntetésre ítélték azt a sofőrt, aki ittasan két rendőr halálát okozta 2015-ben.

A Fővárosi Törvényszék csütörtökön az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a vádlott 2015. február 7-én éjszaka, derült időben, aszfalt burkolatú úton, ittas állapotban, érvényes vezetői engedély nélkül vezetett az Üllői úton, majd a Mikszáth Kálmán utca kereszteződésénél balra kívánt kanyarodni. Szemből érkezett a kereszteződésbe - megkülönböztető jelzést még nem használva, de látható helyzetben - a rendőrautó közel 140 kilométer/órás sebességgel. A vádlott a kanyar ívét levágva szabálytalanul balra kanyarodott, és ekkor összeütközött a rendőrautóval, amely ennek hatására tovább sodródva, egy szemből érkező, harmadik személygépjárműnek ütközött.

A balesetet okozó férfi segítségnyújtás nélkül továbbhaladt. A rendőrautó sofőrje és utasa a helyszínen életét vesztette, a harmadik gépjármű sofőrje és utasa 8 napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Az első fokon eljáró Budapesti XVIII. és XIX. Kerületi Bíróság halált okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés és 4 rendbeli, a veszélyhelyzetet előidéző általi segítségnyújtás elmulasztása miatt 3 év 8 hónap börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől eltiltásra, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélte a vádlottat, de az ítélettel szemben mind az ügyészség, mind a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

A másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék a bűncselekmények tárgyi súlyát, az elkövetés körülményeit, a halmazatot, és azt a tényt is figyelembe vette, hogy a vádlott a cselekményt ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. Ezért a törvényszék súlyosította a vádlottal szemben kiszabott szabadságvesztés mértékét. Másodfokon a férfit jogerősen 4 év 6 hónap börtönbüntetésre, 7 év közúti járművezetéstől, valamint 4 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Az ítélet jogerős - olvasható a közleményben.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.