Bűncselekmény

Fegyházra ítéltek egy férfit, mert megfenyegette az ügyészt

"Mindenkit letarol, nem lesz az ügyésznek se gyereke, sem férje" - fenyegetőzött.

2021.02.18 06:30MTI

Hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt nem jogerősen 1 év 10 hónap fegyházra ítéltek egy férfit, aki megfenyegetett az ügyében eljáró ügyésznőt.

A Központi Nyomozó Főügyészség szerdai közleménye szerint a 43 éves férfit a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség nagyobb kárt okozó, bűnszövetségben és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta és indítványt tett a korábban kiszabott szabadságvesztésből engedélyezett feltételes szabadság megszüntetésére is.

Felidézték, hogy 2017 januárjában az ittas férfi együtt utazott a bíróság felé tartó buszon a vád képviseletét ellátó ügyésszel, akit ismert a korábbi tárgyalásokról. Hangosan közölte, hogy szereti a feleségét, és ha elveszik tőle a büntetőeljárás miatt, akkor megtalálja az ügyészt, és "mindenkit letarol, nem lesz az ügyésznek se gyereke, sem férje".

A férfi a fenyegető kijelentéseivel arra akarta kényszeríteni az ügyészt, hogy ne végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására tegyen indítványt.

A férfi ellen hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt büntetőeljárás indult. Az elsőfokú bíróság - bűncselekmény hiányában - felmentette a vádlottat, majd az ítéletet az ügyészség fellebbezése után eljáró másodfokú bíróság helybenhagyta. Az ügyészség felülvizsgálati indítványa nyomán a Kúria az elsőfokú bíróságot új eljárás lefolytatására utasította.

A megismételt eljárásban a bíróság a vádlottat - mint erőszakos többszörös visszaesőt - hivatalos személy elleni erőszak bűntettének kísérlete miatt 1 év 10 hónap fegyházra ítélte.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a terhelt és a védő felmentésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.