Koronavírus-járvány

Karácsony: még lehet jelentkezni az ingyenes fővárosi tesztelésre

A tesztelést budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők kérhetik.

2021.02.16 09:23MTI

Maradtak még helyek a főváros által szervezett ingyenes koronavírus-tesztelésen - tette közzé Budapest főpolgármestere kedden a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely bejegyzésében arra bíztatott, hogy aki teheti, jelentkezzen a tesztelésre. "Az utóbbi napokban emelkedni kezdtek a fertőzésszámok, és amíg nincs elegendő vakcina, addig a legjobb, amit tehetünk, ha tesztelünk. A pozitív eredményt produkálók karanténba vonulásával megakadályozható egy újabb fertőzéslánc kialakulása" - írta.

Regisztrálni a https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio oldalon lehetséges.

A főpolgármester emlékeztetett, hogy a szűrés február 18. és 27. között lesz, két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren, reggel 8 és este 6 óra között.

A tesztelést budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők kérhetik; a 18 évesnél fiatalabbak szülői kísérettel vehetik igénybe. A mintavételt követő 30 percen belül kiderül, hogy aktív fertőzött-e az illető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.