Koronavírus-járvány

Főpolgármesteri Hivatal: manipulált fotó terjed a főváros plakátjáról az interneten

A főváros nemrégiben tájékoztatási kampányba kezdett, ahol az oltás fontosságára hívják fel a figyelmet szerte a városban.

2021.02.10 18:58MTI
Forrás: Karácsony Gergely Facebook

Manipulált fotó terjed a Facebookon a fővárosi önkormányzat azon plakátjáról, amelyen a koronavírus elleni oltás fontosságára hívják fel a figyelmet, emiatt a Városháza jogi lépéseket tesz - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal szerdán az MTI-vel.

Többen fordultak szerdán a Főpolgármesteri Hivatalhoz és a fővárosi önkormányzathoz egy a főváros cége által kihelyezett plakáttal kapcsolatban, amely a VII. kerületben, a Bajza utcában található. A kép, amely a Facebookon kering a plakátról, egy hamisítvány - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Mint fogalmaztak, "felháborítónak tartjuk, hogy valaki éppen most, a járványhelyzetben gúnyt űz egy ilyen komoly témából. A koronavírus több ezer embertársunk halálát követelte, a korlátozások vállalkozásokat és velük együtt életeket tettek tönkre."

A főváros nemrégiben tájékoztatási kampányba kezdett, ahol az oltás fontosságára hívják fel a figyelmet szerte a városban - emlékeztetett a Főpolgármesteri Hivatal.

Karácsony Gergely főpolgármester szintén az ügyben osztott meg bejegyzést a Facebook-oldalán, ahol közzétette az eredeti plakátot, és a plakátról készült manipulált fotót. Az előbbin az áll, "Kell az oltás! Hogy újra megölelhessük egymást", míg az utóbbin az olvasható: "Kell az oltás! Hogy újra megölhessük egymást".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.