Önkormányzat

Karácsony: környezetbarát és gazdaságos közvilágítás lesz a felújított Lánchídon

A Lánchídon LED-es közvilágítást építenek ki és megújul a díszkivilágítás is.

2021.01.26 11:55MTI

Környezetbarát és gazdaságos közvilágítást kap a felújítás után a Lánchíd - írta Budapest főpolgármestere kedden a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely közzétette a Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatóját, amely szerint a Lánchídon LED-es közvilágítást építenek ki és megújul a díszkivilágítás is.

A mostani girlandvilágítást 1178 lámpatest alkotja, az újat 1510 LED-lámpatest fogja. Az új a jelenleginél takarékosabb, 35 kilowatt teljesítményű lesz. Az új díszvilágítás füzérvilágításból és fényvetőkből áll majd. Az oroszlánszobrok esti láthatóságát "külső derítés" biztosítja majd. A díszkivilágítás színe változtatható lesz, ünnepi eseményeken például a nemzeti színek is megjeleníthetők majd - derül ki a bejegyzésből.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.