Koronavírus-járvány

Tüdeje 80 százaléka leállt: először beszélt betegségről a koronavírusból felépült Kuncze Gábor

Eljött a nap, amikor esetében is felmerült a lélegeztetőgép használata, végül azonban ezt nem kellett ezt igénybe venni.

2021.01.24 16:32ma.hu

Szeptember óta először vett részt televíziós műsorban Kuncze Gábor korábbi belügyminiszter, aki az elmúlt hónapokban átesett a koronavírus fertőzésen. Kuncze szombat este a Civil a pályán élő adásának vendége volt az ATV-n.

Mint elmondta, összesen nyolc hétig ápolták kórházban, ebből három hétig volt intenzív osztályon. A betegség legsúlyosabb szakaszában a tüdeje 80 százaléka nem működött. Eljött a nap, amikor esetében is felmerült a lélegeztetőgép használata, végül azonban ezt nem kellett ezt igénybe venni.

A beszélgetésből kiderült, hogy az egykori miniszter más betegséggel nem küzdött, a rendszeres sportolásnak köszönhetően a fertőzés előtt egészséges volt.

Kuncze Gábor arról kis beszélt, hogy bár kívülállók szerint jó fizikumának és erős szervezetének köszönhetően épült fel a betegségből, ő maga elsősorban a kiváló és lelkiismeretes egészségügyi ellátásnak tulajdonítja ezt. Külön kiemelte az orvosok, ápolónők és ápolók munkáját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.