Bűncselekmény

Rendőr bántalmazása miatt börtönre ítéltek egy férfit Debrecenben

Mindvégig támadóan lépett fel, a rendőrt meg is lökte, majd a kezét erősen megszorította.

2021.01.20 23:30MTI

Három év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélt a Debreceni Járásbíróság egy férfit, aki rátámadt egy rendőrre tavaly nyáron - közölte az MTI-vel szerdán a Központi Nyomozó Főügyészség, amely súlyosbításért fellebbezett az ügyben.

A közleményben azt írták, tavaly júniusban az 50 éves férfi megjelent a külön élő felesége lakóhelyén és agresszíven viselkedett hozzátartozóival, ezért a család rendőri intézkedést kért.

A helyszínre érkező körzeti megbízottnak a férfi többszöri felszólításra sem adta át iratait, szidalmazta és veréssel fenyegette őt. Mindvégig támadóan lépett fel, a rendőrt meg is lökte, majd a kezét erősen megszorította.

A rendőr ekkor testi kényszert alkalmazott, ez a férfi ellenállása miatt dulakodássá fajult, mindketten a földre kerültek. A támadó fojtogatta a rendőrt, akinek végül a helyszínen lévők segítettek. A férfi még ekkor is ellenált, és miközben megbilincselték, nagy erővel megrúgta az egyik segítő vállát és lapockáját.

Az ügyészség a szerdai előkészítő ülésen - beismerés esetére - hat év börtön kiszabására tett indítványt. A vádlott a vádirattal egyezően beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság végül hivatalos személy elleni erőszak bűntette és két rendbeli könnyű testi sértés vétsége miatt a férfit három év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte; a döntés ellen az ügyész súlyosításért, a terhelt és a védő enyhítésért fellebbezett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.