Koronavírus-járvány

A hétvégén folytatódik az oltás az idősotthonokban

Az oltási tervnek megfelelően még zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása, de már az idősotthonokban is megkezdődött a vakcinák felhasználása.

2021.01.13 12:49MTI

A hétvégén folytatódik a koronavírus elleni oltás az idősotthonokban, ezen intézmények újabb 3600 lakója és dolgozója szerezhet védettséget a Moderna napokban érkezett szállítmányának köszönhetően - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.

György István utalt arra, az oltási tervnek megfelelően még zajlik az egészségügyi dolgozók beoltása, de már az idősotthonokban is megkezdődött a vakcinák felhasználása annak érdekében, hogy a legnagyobb kockázatnak kitett csoportok minél előbb védettek legyenek.

A múlt héten a legnagyobb, 400-nál is több embert ellátó idősotthonokban végeztek az oltás beadásával, amely már megkezdődött a 150-400 embert gondozó intézményekben is, a vakcinát vasárnapig 7 ezer lakó és dolgozó kapta meg - közölte az államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.