Koronavírus-járvány

LMP: ne kössék regisztrációhoz a koronavírus elleni oltást!

A párt azt az álláspontot képviseli, hogy mindenki szabadon, kötöttségektől mentesen, minél könnyebben juthasson hozzá az oltáshoz.

2021.01.10 17:50MTI

Az LMP azt szeretné, hogy regisztráció nélkül hozzá lehessen jutni a koronavírus elleni vakcinához - mondta az ellenzéki párt társelnöke vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

Kanász-Nagy Máté felszólította a kormányt, hogy beszéljenek egyértelműen arról: kell-e regisztráció a koronavírus elleni védőoltás felvételéhez.

Kiemelte: az LMP azt az álláspontot képviseli, hogy mindenki szabadon, kötöttségektől mentesen, minél könnyebben juthasson hozzá az oltáshoz, és nem szeretnék, hogy kötelező legyen a regisztráció annak, aki meg akarja kapni a vakcinát.

Kanász-Nagy Máté szerint a vakcina iránti bizalmat növeli, ha nem kötik regisztrációhoz az oltást, ha a kormány "elkezd kormányozni, és nem például az önkormányzatokat sanyargatja", ha folyamatosan és részletesen tájékoztatják a nyilvánosságot a járvány terjedésével kapcsolatban, valamint ha biztosítják a "szakmai demokráciát", vagyis azt, hogy az egészségügyi szakértők, orvosok szabadon nyilatkozhassanak, interjúkat adhassanak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.