Illegális bevándorlás

Bakondi: télen sem csökken a migrációs nyomás

Az aktivitást jelzi, hogy csak az elmúlt héten több mint 1900 határsértőt tartóztattak fel a magyar hatóságok, és az elmúlt évben 455 embercsempész ellen indult eljárás.

2021.01.09 22:30MTI

A korábbi évekkel ellentétben ezen a télen nem csökken a magyar határokon a migrációs nyomás - jelentette ki a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.

Bakondi György közlése szerint változást csak az jelent, hogy a zöldhatár helyett egyre inkább járművekben megbújva próbálnak az unió területére jutni az illegális migránsok, sokszor 40-50 fős csoportokban.

Az aktivitást jelzi, hogy csak az elmúlt héten több mint 1900 határsértőt tartóztattak fel a magyar hatóságok, és az elmúlt évben 455 embercsempész ellen indult eljárás - tette hozzá.

A főtanácsadó úgy vélte, aggodalomra ad okot, hogy az Európai Unió elnökségét átvevő portugál kormány kötelező szolidaritást sürget a migránsok befogadása területén. Ez pedig egybecseng az Európai Bizottságnak a 23 millió migráns befogadására vonatkozó akciótervével - hívta fel a figyelmet.

"Ez pedig megegyezik a Soros-tervvel" - fogalmazott.

A magyar kormány szerint viszont a szolidaritás nem állhat pusztán befogadásból. Az megvalósulhat a schengeni külső határok védelmével, vagy a migránsokat kibocsátó országok támogatásának útján is - mondta Bakondi György.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.