Állatvédelem

Szilveszterkor is vittek be elkóborolt kutyákat a Mol töltőállomásaira azonosítani

Az adatok szerint 10-ből 8 kutya jellemzően vidéken kóborol el.

2021.01.09 10:21MTI

A járványhelyzet miatt szilveszterkor a korábbinál lényegesen kevesebben petárdáztak és tűzijátékoztak, de még így is országszerte 58 elkóborolt kutyát vittek be a Mol töltőállomásaira, hogy az ingyenes mikrochip-leolvasó segítségével hazajuttassák az állatokat.

A Mol közleménye szerint a bevitt állatok közül szinte mindegyiknek volt chipje, így a sikeres leolvasás után visszajutottak gazdáikhoz. A mikrochippel nem rendelkező kutyákat vagy örökbe fogadták, vagy a helyi menhelyre kerültek.

Az előző évben, 2019 szilveszter éjszakáján 91 kutyát vittek be a benzinkutakra azonosítani.

A Mol felidézte, hogy 2018 májusában kezdték meg az együttműködést a Vigyél Haza Alapítvánnyal. Jelenleg már 123 Mol benzinkútnál található ingyenes kutyachip-leolvasó.

A kezdeményezés indulása óta több mint 3000 elkóborolt kutyának próbáltak a Mol-kutakon segíteni, és a mikrochip-leolvasóknak köszönhetően az állatok több mint kétharmada vissza is került gazdájához.

Az adatok szerint 10-ből 8 kutya jellemzően vidéken kóborol el.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.