Földmozgás

Magyarországon is okozott kárt az erőteljes horvát földrengés - képek

Hazánk több pontján is földrengést észleltek az emberek kedden, nem sokkal délután negyed egy után. A Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium tájékoztatása szerint Horvátországban volt 6,4-es földrengés, ez volt érezhető Magyarország több településén is.

Nézze meg a horvát rengés után készült fotókat >>> képgaléria

2020.12.29 17:16ma.hu

Magyarország több pontján is megmozdult a föld kedden. A horvátországi 6,4-es erősségű földmozgást számos nagyvárosban érezni lehetett, a magasabb épületek helyenként szabályosan kilengtek.

Délidőben, fél egy előtt nem sokkal érkeztek az első jelzések, Pécsről, Budapestről is. Egyik olvasónk a 7. kerület egyik irodaházában érezte, ahogy meglendül az épület, mások Zuglóból a csillárok meglendüléséről, a kanapé megmozdulásáról számoltak be. Az Időkép egyik munkatársa a 11. kerületben egy 7. emeleti lakásban észlelte az épület meglendülését. "12:22 órakor földrengés volt Balatonszemesen. A csillár vagy 4 percig lengett utána" – írta az Időkép egyik észlelője. Zalalövőn a szekrények mozdultak meg, a fővárosi Kőbányán másodpercekig kilengett egy épület - írták mások.

Székesfehérváron több helyen is megmozdultak a csillárok, a Portfolio egyik forrása arról számolt be, az akváriumából elkezdett kicsapni a víz.

Többek között Dunaújvárosban, Kaposváron, Szekszárdon, Érden, Veszprémben, a Balatonnál, Nagykanizsán, Pécsen és Zalaegerszegen is érezték a földmozgást.

Az európai földrengésfigyelő szolgálat szerint Horvátországban volt egy 6,3-as erősségű rengés magyar idő szerint 12:19-kor, az epicentruma Zágrábtól délre, Petrinja településnél volt, Sisak (Sziszák) közelében. Azóta többször is újra megmozdult Horvátországban a föld.

Az alábbi képek Lenti-Mumor-ban készültek földrengés után

Fotó: Made by Albrecht


Fotó: Made by Albrecht


Földrengés Nagyvázsonyban - 2020.12.29. 12:21

Megremegtek a karácsonyfák Budapesten is

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.