Állatkínzás

Felfüggesztett börtönt kapott a kiskörei páva kegyetlen gyilkosa

Megölte és ellopta Boriszt.

2020.12.22 17:28ma.hu

Felfüggesztett börtönbüntetést kapott a vádlott, aki megfojtotta és ellopta a pávát a Heves megyei Kiskörén - adta hírül az Egri Törvényszék sajtóosztálya.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2020. november elején - pontosabban meg nem határozható időben a sértett kiskörei nyaralójának udvaráról egy páva szökött ki, melyet az utca végén dolgozó négyfős közmunkásbrigád vett észre.

A társaság egyik tagja elhatározta, hogy a pávát megfojtja és levest főz belőle, társai előtt kijelentette: ilyet az étteremben sem kapni.

A vádlott ezután az állathoz lépett, elkezdte tépkedni a farktollait, majd belerúgott. "A vádlott fojtogatta a pávát, miközben többször nyakon ütötte, mire végül a páva elpusztult. A vádlott aztán még több tollát kitépte a pávának, majd a kabátjába rejtette és eltulajdonította. A bűncselekménnyel okozott 60 000 Ft kár nem térült meg. A vádlott beismerte a terhére rótt bűncselekményeket és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról" - írják a közleményben. A Hevesi Járásbíróság a vádlott bűnösségét állatkínzás bűntettében és lopás vétségében állapította meg, és vele szemben halmazati büntetésül egy év szabadságvesztést szabott ki, melynek végrehajtását kettő év próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a próbaidő tartamára elrendelte a vádlott pártfogói felügyeletét.

A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekmények elkövetését beismerte, azt, hogy három kiskorú gyermekét egyedül neveli, és hogy a cselekményeket megbánta. Az ügyész, a vádlott és a védő a bíróság ítéletét tudomásul vette, így az ítélet a kihirdetés napján jogerőre emelkedett.

Boriszt az egész település szerette, egy emberként keresték, miután gazdája a Facebookon bejelentette a barátságos madár eltűnését.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.