Koronavírus

Karácsony: ingyenes szűrés kezdődik a fővárosban - videó

A főváros ötezer antigéntesztet ajánl fel a budapesti polgárok ingyenes önkéntes koronavírus-szűrésére.

2020.12.16 14:06MTI

Négy helyszínen öt napon át ingyenes önkéntes szűrést biztosít a Fővárosi Önkormányzat budapesti polgároknak - közölte a főpolgármester szerdán a Facebookon.

Karácsony Gergely azt írta, a főváros ötezer antigéntesztet ajánl fel a budapesti polgárok ingyenes önkéntes koronavírus-szűrésére.

Előzetes regisztráció után a belvárosi Városháza parkban, a Széna téren, a Keleti pályaudvarnál és az Etele téri metrókijáratnál - december 19-e és 23-a között - lesz tesztelés, amelynek eredményét 30 percen belül megtudhatják a jelentkezők.

Hozzáfűzte, hogy regisztrálni a https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio oldalon lehet, ahol minden információ is elérhető a tesztelésről.

"Tudjuk, hogy ez a mennyiség megközelítőleg sem elég egy általános teszteléshez. Ugyanakkor lehetőséget teremt arra, hogy az első 5000 budapesti lakcímkártyával rendelkező, 18 évesnél idősebb budapesti jelentkező még az ünnepek előtt, a mintavételt követő 30 percen belül megtudja, hogy aktív fertőzött-e" - közölte a főpolgármester.

Felhívta a figyelmet, a szociális intézmények szűrése és a kerületi önkormányzatoknak átadott 50 ezer antigénteszt után hamarosan megkezdődik a legfontosabb közszolgáltatásokat biztosító budapesti munkavállalók tesztelése koronavírusra.

Hozzátette, a tesztelési programot a Fővárosi Önkormányzat indította 100 ezer antigéngyorsteszt segítségével, de a finanszírozásában számos támogató, mintegy 273 befizető vett részt 539 millió forint befizetésével.

A legnagyobb adomány, miként a járvány első hullámában, most is a Nyílt Társadalomért Alapítványtól érkezett, az adományokat teljes egészében a járvány elleni védekezésre, a tesztkapacitás bővítésére fordítja a főváros. Ehhez járul hozzá az is, hogy az OTP Bank 10 ezer gyorstesztet juttatott el az önkormányzatnak - írta Karácsony Gergely.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.