Járvány

Két héttel kisfia születése után belehalt a koronavírusba egy dunántúli édesanya

Két hétig küzdöttek az életéért. 29 éves volt.

2020.12.16 07:33ma.hu

Veszélyeztetett terhesként került kórházba egy dunántúli édesanya, aki kisfiát januárra várta. Az asszonyt már két hónapja ápolták, amikor az gyanús tüneteket észlelt magán - írja a Bors. Egyre rosszabbul lett, majd kiderült, hogy tisztázatlan körülmények között elkapta a vírust. Az állapota rohamosan romlani kezdett, majd válságossá vált. Az orvosok megállapították, hogy a kisfiút csak úgy menthetik meg, ha a kismamán azonnal császármetszést végeznek.

A műtét sikeres volt, a gyermek a terhesség 31. hetében, 1340 grammal és 43 centiméterrel született. Az anyát azonban lélegeztetőgépre kellett kötni. Két hétig küzdöttek az életéért, azonban az asszony 29 évesen elhunyt.

A címlapfotó illusztráció.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.