Következő megálló: Káposztásmegyer?

Támogatja a szakbizottság Budapest közlekedési rendszerének fejlesztési tervét

A főváros 2020-ig szóló közlekedési rendszerfejlesztési tervébe épüljön be a 3-as metró Káposztásmegyerig történő meghosszabbítása - ismertette Lakos Imre, a fővárosi önkormányzat szakbizottságának szerdán kialakított álláspontját az MTI-vel.

2009.01.28 19:19MTI

A városüzemeltetési bizottság elnöke elmondta, hogy a testület kezdeményezi, hogy a Fővárosi Közgyűlés csütörtökön a módosító indítványokkal együtt fogadja el a közlekedési rendszerfejlesztési tervet.

Eszerint fél éven belül konkrét elemzést vár a bizottság arról, hogy milyen forrásból, milyen ütemezésben valósuljanak meg a tervben foglaltak. Fontosnak tartja a bizottság azt is, hogy évente vizsgálják felül, aktualizálják a tervet.

A szabad demokrata politikus közlése szerint az ülésen elhangzott: a közlekedési rendszerfejlesztési terv elfogadása elengedhetetlen ahhoz, hogy Brüsszelben döntést hozzanak a 4-es metró építésének EU-támogatásáról. Lakos Imre fontos kérdésnek tartja, hogy a közlekedésrendszer fejlesztési terv kapcsán ne keveredjen a valóság az álommal. A 4-es metró elmúlt negyedévi építéséről készült tájékoztató kapcsán Wintermantel Zsolt (Fidesz) alelnök kezdeményezte, hogy a közgyűlésen azokról a kérdésekről és a válaszokról is kapjanak tájékoztatást, amelyeket Brüsszelbe juttattak el a főváros vezetői.

Lakos Imre közölte: a testület értetlenségének adott hangot amiatt, hogy még mindig nincs független ellenőrző mérnöke a 4-es metró beruházásnak, s ennek okára nem kaptak megnyugtató választ. Azt viszont üdvözölte a bizottság, hogy a csepeli központi szennyvíztisztító építéséről szóló közgyűlési előterjesztésből kiderül: nem építik meg a szennyvíziszap komposztálót a Cséry-telepen.

Lakos Imre megjegyezte, várják a megoldást arra, hogy a szennyvíztisztítóban keletkező iszapot az idén kezdődő egyéves próbaüzem alatt, illetve azt követően hol, milyen módon ártalmatlanítják majd.

Az elnök tájékoztatása szerint a bizottság támogatja azt a javaslatot, amellyel a távfűtés díja néhány ezer forinttal csökkenhet az idén. Hozzátette, hogy a testület megerősítette azon korábbi álláspontját, hogy a XI. kerületi Feneketlen-tó körüli monitoring rendszer október helyett már júniusra elkészüljön. Felkérték a főpolgármestert arra, hogy kezdeményezzen tárgyalást a városrésszel a tó kerületnek történő átadásáról.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.