Közlekedés

Hét, emeletes vonat jár az elővárosi forgalomban vasárnaptól

2022 végéig a megrendelt járművek mindegyike - 40 KISS - forgalomba állhat.

2020.12.12 21:33MTI

Újabb KISS motorvonat kezdi meg az utasforgalmi próbaüzemet a Budapest-Vác-Szob vonalon, így már öt emeletes vonatot vehetnek igénybe az utasok a váci és kettőt a ceglédi vonalon - közölte a MÁV szombaton az MTI-vel.

Azt írták, hogy a 600 ülőhelyes emeletes vonatok az előzetes vizsgálatokat, teszteket követően szerezték meg az utasforgalmi próbaüzemhez szükséges engedélyt.

A Stadler tájékoztatása alapján várhatóan még idén további KISS motorvonatok is forgalomba állhatnak - tették hozzá.

Közölték, 2022 végéig a megrendelt járművek mindegyike - 40 KISS - forgalomba állhat, így a főváros elővárosi forgalmát szinte teljesen a modern motorvonatok szolgálják majd ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.