Koronavírus

Mentőszolgálat: a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács is segít a mintavételezésben

Öt mikrobuszt ajánlottak fel.

2020.12.03 22:30MTI

A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács (NBT) elnöke, Hatala József öt mikrobuszt ajánlott fel a szűrőkapacitások bővítésére - közölte az Országos Mentőszolgálat csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a járművek "békeidőben" az úgynevezett mobil bűnmegelőzési centrumokban közösségi prevenciós feladatokat látnak el országszerte. Erre most értelemszerűen nincs lehetőség, ezért a mentők munkáját segíthetik a jövőben.

A kisbuszok üzemeltetési költségeit az NBT biztosítja - tették hozzá.

A mentőszolgálat a felajánlással élve további mintavételi helyeket állít működésbe Fehérgyarmaton, Mezőkovácsházán/Gyulán, Sárváron, Nagyatádon és Karcagon. Ezeken a helyszíneken a háziorvosok rendelése alapján zajlik a tesztelés, telefonon egyeztetett időpontban - írták.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.