Ünnep

Az Avasi kilátó az ország legmagasabb Karácsonyfája - videó

Adventtől Vízkeresztig gyönyörködhet mindenki a különlegesen kivilágított miskolci kilátóban.

2020.11.29 10:37ma.hu

Miskolc egy igazán különleges karácsonyi meglepetéssel készült a város lakosságának, hogy az idei, rendhagyó ünnep szó szerint különleges karácsonyi fénybe boruljon.

Az ország legmagasabb karácsonyfájává alakul át az Avasi kilátó - a 72 méter magas TV-torony csaknem felét fényfüzérekkel borították be - tájékoztatta a ma.hu-t a polgármesteri hivatal.

A kilátóra összesen 35, egyenként 30 méter hosszú, acélsodronyokra kötegelt fényfüzért szereltek fel, amelyek ezernél is több színes LED-izzóval kölcsönöznek igazi karácsonyi hangulatot Miskolc egyik legismertebb jelképének.

A torony homlokzatának további felületeit színezőlámpákkal festik zöldre, melyek így a fenyő ágait, a karácsonyfa zöld tűleveleit szimbolizálják majd. A fényfüzérek fölötti antennasorból pedig különálló fényekkel varázsolnak igazi ünnepi látványosságot, páratlan fényattrakciót, megalkotva így az ország legmagasabb karácsonyfáját az Avasi kilátóból.

Ahogy Miskolc polgármestere fogalmazott: "Különleges helyzetekben különleges megoldásokra van szükség ahhoz, hogy mindennapi életünkből ne tűnjenek el nyomtalanul legalább azok az apró, hétköznapi örömök, amelyek nélkül már-már elviselhetetlenné válnak a nehéz időszakok.  Ilyenek legbensőségesebb ünnepeink, a karácsony, amelyet a koronavírus-világjárvány miatt most sajnos máshogy vagyunk kénytelenek ünnepelni, mint ahogyan azt megszoktuk."

A videót a Miskolc Televízió készítette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.