Demonstráció

Az oktatási jogok biztosa szerint jogsértő az oktatás felfüggesztése az SZFE-n

Nincs olyan törvényes cél és felhatalmazás, "amely szerint a fenntartó felfüggesztheti vagy szüneteltetheti az oktatást".

2020.11.27 20:10MTI

Az oktatási jogok biztosa szerint jogsértő a Színház- és Filmművészeti Egyetemet (SZFE) fenntartó alapítvány kuratóriumának az oktatást felfüggesztő döntése - közölte a hallgatói kommunikációs szolgálat az MTI-vel pénteken.

Az egyetemet fenntartó kuratórium november 6-án döntött arról, hogy a tanév 2021. február 1-től folytatható az intézményben. Több hallgató és oktató emiatt Aáry-Tamás Lajoshoz, az oktatási jogok biztosához fordult.

A biztos pénteki jelentésében - amelyet az SZFE Hallgatói Kommunikáció juttatott el az MTI-hez - kezdeményezte, hogy a kuratórium "haladéktalanul vonja vissza a jogsértő, törvényes alapot nélkülöző döntését".

Jelentésében az oktatási jogok biztosa arról is ír, hogy nincs olyan törvényes cél és felhatalmazás, "amely szerint a fenntartó felfüggesztheti vagy szüneteltetheti az oktatást".

Aáry-Tamás jelentésében rámutat arra, hogy míg a világjárvány idején minden döntéshozói szinten azon dolgoznak, hogy a megváltozott körülmények között is folytatódhasson az oktatás az óvodástól az egyetemig, "eközben az alapítvány kuratóriuma megtiltja az oktatás folytatását az egyetemen".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.