Koronavírus

Többször meghibásodtak a lélegeztetőgépek egy vidéki kórházban

A hivatalos szervek nem válaszolnak a kérdésekre.

2020.11.27 07:52ma.hu

Többször meghibásodott a zalaegerszegi intenzív osztályon lévő Crius V6 Northern típusú lélegeztetőgépek - tudta meg a Népszava. Két kórházi dolgozó is megerősítette, hogy a lélegeztetőgépekkel baj van. Azt nem tudni, hány hibásodhatott meg, és hogy ez okozott-e valamilyen veszélyt a betegellátásban.

A Népszava megkereste a Zala Megyei Szent Rafael Zala Kórházat, de az intézmény azt válaszolta, hogy a csak operatív törzs adhat felvilágosítás a kérdésben.

November 17-én a lap megkérdezte a kormányzati tájékoztatási központhoz és az operatív törzset, de tíz nap alatt egyiküktől sem kapott választ. Mivel az orvos technikai eszközökkel kapcsolatos váratlan eseményeket a kórháznak kötelessége jelenteni az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézetnél (OGYÉI), a Népszava megkereste ezt a szervezetet is, de válasz innen sem érkezett.

Az a cég, amely gyártja a lélegeztetőgépeket azonban reagált a megkeresésre: "a Covid-19 miatt nem könnyű megállapítani a valódi problémát, hogy mi történt a lélegeztetőgépeinkkel, lehet, hogy a lélegeztetőgép miatt történt, lehet, hogy a lélegeztetőgép helytelen üzemeltetése miatt. Csak vázlatos visszajelzést kaptunk az értékesítőnktől és a kórháztól, de nincs ok aggodalomra, gyártó cégként magyarországi partnerünkkel kezeljük a problémát és dolgozunk a megoldáson" - fogalmazott a Northern Meditec Ltd. kereskedelmi igazgatója, Leo Lee.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.