Gyász

Megható sorokkal búcsúzott Benkő Lászlótól Karácsony Gergely

A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar zenész hosszú és küzdelmes betegség során adta fel a harcot.

2020.11.18 16:29ma.hu

Súlyos állapotban feküdt kórházban Benkő László, július 31-én az orvosai az életéért küzdöttek. Akkor úgy tűnt, sikerült felülkerekedni az elkerülhetetlenen, de végül feladta a küzdelmet a magyar zenész. Az Omega billentyűse néhány évvel ezelőtt küzdött meg a rákkal, úgy tűnt, sikerült legyőznie a betegséget. Az utóbbi időben azonban egészsége megrendült, nemrégiben belső vérzéssel újra kórházba kellett mennie. Akkor arra gyanakodott, hogy a sok gyógyszer közül valamelyik, esetleg a rossz adagolás okozhatta a problémát. Végül újra orvosi kezelésre szorult, ugyanis súlyosabb lett a helyzet. Állapota hol javult, hol romlott, végül november 18-án szomorú hír érkezett. Benkő László 77 éves volt.

Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán búcsúzott a zenésztől.

Kapcsolódó írások:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.