Koronavírus

Hét városban emelkedhet a fertőzöttek száma

A szennyvízvizsgálatokra alapozott előrejelzés szerint.

2020.11.17 11:33ma.hu

A koronavírus szennyvízben mért koncentrációja a 46. heti adatok alapján Debrecenben emelkedő tendenciát mutat, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban, Székesfehérváron és Szolnokon pedig emelkedett - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalon.

Mindössze Békéscsabán mértek csökkenő koncentrációt.

Mint írják, a változás tendenciája többnyire stagnáló, a mérsékelt koncentrációt mutató településeken is. A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt szolgáltat, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is.

Vizsgálataik megerősítik, hogy a koronavírus jelenléte továbbra is elterjedt az ország egész területén.

Az NNK által végzett szennyvízvizsgálatok eredményei és a megnőtt pozitív esetszámok azt mutatják, hogy nagyon fontos továbbra is a fegyelmezett magatartás és a járványügyi szabályok betartása. Bárki, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon, és telefonon értesítse a háziorvosát - figyelmeztetett ismét a hatóság.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.