Alkotmánymódosítás

Karácsony: miközben életeket kell menteni, a kormány a vagyonát menti alkotmánymódosítással

A főpolgármester szerint ennek nincs köze a felelős kormányzáshoz, csak az alávalósághoz.

2020.11.11 13:09ma.hu

Az országban, ahol a kormány számára a saját hatalmi és gazdasági érdekei fontosabbak a mindenkit fenyegető járvány és a gazdasági válság kezelésénél, ahol a miniszterelnök napokon belül képes homlokegyenest ellentétes állításokat tenni az egészségügyi kapacitásokról, és az állam felkészültségéről, ahol előbb írnak meg egy lopást legitimáló alkotmánymódosítást mint azt a kormányrendeletet, amely milliók életét határozza meg az elkövetkezendő hetekre, ott különösen nagy felelősség hárul a polgárokat képviselő önkormányzatokra. Életek múlnak rajta, hogy megfeleljünk ennek a felelősségnek - írta a Facebookon Karácsony Gergely.

Mint ismeretes, a 9. alkotmánymódosítás tervezete drasztikusan szűkítené a közpénz fogalmát, ezzel korlátozva a közpénzek elköltése körüli nyilvánosságot, ami jelentősen megkönnyíti a közpénzek eltüntetését.
Hasonló célból kétharmados törvénybe betonozná a közelmúltban létrehozott hatalmas, vagyonkezelő alapítványokat.
Biztosítaná „a gyermekek születési nemének megfelelő önazonossághoz való jogát” és „a hazánk alkotmányos önazonosságán és keresztény kultúráján alapuló értékrend szerinti nevelést”, miközben kimondja, hogy 'a családi kapcsolat alapja a házasság, illetve a szülő-gyermek viszony. Az anya nő, az apa férfi.'

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.