Tragikus baleset

Részeg, szabálytalanul előző ukrán sofőr miatt halt meg egy vétlen utas

Amikor a szemből jövő személyautót észrevette, megpróbált visszatérni a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba, ennek során azonban járművével megcsúszott, megpördült, majd az úttesten keresztbe fordulva a sértetti gépjárműnek ütközött.

2020.10.29 07:35ma.hu

A Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyezően - a szökés, elrejtőzés, továbbá a bűnismétlés veszélye miatt - egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, mert ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, amelyről másodfokon a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

A Kecskeméti Járási Ügyészség halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt letartóztatását indítványozza annak az ukrán állampolgárságú sofőrnek, aki Jakabszállás mellett ittasan közlekedve egy járműoszlop előzése során megpördült az úton és összeütközött a szemből érkező személyautóval, melynek utasa a baleset következtében a helyszínen életét vesztette.

A gyanú szerint a 31 éves ukrán állampolgárságú férfi 2020. október 25-én délután Bugacpusztaháza külterületén, az 54-es számú úton ittas állapotban közlekedett járművével, amikor egy járműoszlop előzésébe kezdett. Ittasságából eredő figyelmetlenség miatt nem mérte fel azt, hogy az előzést zavartalanul véghez tudja-e vinni. Amikor a szemből jövő személyautót észrevette, megpróbált visszatérni a menetirány szerinti jobb oldali forgalmi sávba, ennek során azonban járművével megcsúszott, megpördült, majd az úttesten keresztbe fordulva a sértetti gépjárműnek ütközött. A baleset során a vétlen személygépkocsiban hátul, baloldalon helyet foglaló nő olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A balesettel összefüggésben a vétlen autó sofőrje nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérüléseket, míg a gyanúsított nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A nyomozó hatóság a férfit halált okozó ittas járművezetés bűntette miatt őrizetbe vette és gyanúsítottként kihallgatta.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény súlyosságára, továbbá arra figyelemmel, hogy vezetői engedéllyel és magyarországi lakcímmel nem rendelkezik és a jelen bűncselekményt vele szemben folyamatban lévő ittas járművezetés vétsége miatti büntetőeljárás hatálya alatt követte el, az ügyészség a férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye miatt a mai napon indítványozta.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.