Koronavírus

Menczer Tamás: Magyarország 150 lélegeztetőgéppel segíti Csehországot

A magyar kormány úgy ítéli meg, hogy a jelenlegi a helyzetben országon belül és országon kívül is szolidaritásra van szükség egymás iránt.

2020.10.25 13:14MTI

A magyar kormány 150 invazív lélegeztetőgéppel segíti Csehországot a koronavírus-járvány elleni védekezésben - mondta vasárnap Gödöllőn a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

Menczer Tamás a lélegeztetőgépek átadásakor elmondta, Prága segítséget kért az Európai Unió és a NATO tagállamaitól az egyre gyorsabban terjedő koronavírus-járvány leküzdésére, amire a magyar kormány a lehető leggyorsabban megtette felajánlását.

Hozzátette, hogy a magyar kormány lélegeztetőgép beszerzéseit "folyamatosan támadják a kamuvideós baloldal vezetésével", de akik ezeket a beszerzéseket támadják, azoknak valójában nem fontos a magyar emberek élete és biztonsága. Az államtitkár szerint "ez az elmúlt 30 év legaljasabb és legembertelenebb akciója".

Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egészségügyért felelős államtitkára azt mondta, a járvány második hullámában nehezebb helyzetekkel kell szembenézni, mint tavasszal.

Hozzátette, hogy az év elején Magyarország felkészült a legrosszabbra is, arra, hogy mindenki, akinek szüksége van gépi lélegeztetésre, orvosi beavatkozásra, gyógyszeres kezelésre, az hozzájuthasson ezekhez.

Az államtitkár közölte: a magyar kormány úgy ítéli meg, hogy a jelenlegi a helyzetben országon belül és országon kívül is szolidaritásra van szükség egymás iránt, hogy sikeres lehessen az emberiség védekezése a vírus ellen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.